15. apr. 2012

Oppdagelsesferd i hytta

Oppussingsprosjekt fikk være oppussingsprosjekt 2 dager i påsken, vi måtte jo få med oss en aldri så liten hyttetur (Har skrevet et innlegg fra hytta også tidligere: http://ranjaroverdatter.blogspot.com/2011/10/oppe-pa-fjellet.html). Sesongens siste skitur ble unnagjort, og amerikaner ble det tid til (Tjihi- jeg vant! Når fam Arntzen setter i gang med kortspill, da er det ramme alvor og ikke noe juks og fanteri:-)). Samt en aldri så liten oppdagelsesferd.... Her finnes litt av hvert nemmelig.. Mine foreldre kjøpte hytta av et tysk ektepar for noen år tilbake, med alt av inventar. De hadde samlet en del i årenes løp.. De var også enormt systematisk, sjekk ut denne kassettsamlingen med klassisk musikk, og dertilhørende register. Synes det er utrolig sjarmerende, og for meg er dette en skjønn "pyntegjenstand".
 



 
Her finnes alt av gamle kjøkkenredskaper. Nå henger de der som flotte mueseumsgjenstander, moderniteten har tatt over kan man si..... Men fullt inntakte ting om lysten til å gjøre det på den "gamle måten" skulle komme over en.





Dette var litt av et funn!! En aldeles utmerket fungerende retro skrivemaskin! Tøft:-) Den må fram i lyset!!




Dalahesten er Sveriges nasjonalsymbol. I den lille byen Nusås sør for Mora blir Dalahesten laget. Der blir den håndlaget fra bunnen av, så lakkert og rosemalt. De lages i mange forskjellige størrelser og farger. Synes de er kjempefine!

 




Hm..tror faktisk oppdagelsesferden må fortsette på neste tur til hytta også..her kan det trolig dukke opp noen skatter til....

Jeg har funnet det! (Hevreka!)

9. apr. 2012

Mission "the boy is out of town" completed

Påskeprosjektet 2012 har landet. Gjett om det var en lykkelig gutt som kom fra påskeferie til "nytt" rom i natt. Han kunne ikke få takket nok, og var over seg av begeistring.... Det var godt å få han hjem igjen....Blir ikke det samme uten han her hjemme. Vi "oppusserne & rydderne" var glade for at påskeprosjektet falt i smak, og konkluderer med at dette var verdt alle vendinger! :-)
Mission completed:



Soverom: alle vegger malt i lysere farge (Skandinavisk lys og Sand). Seng snudd. Diverse hyller fjernet, et "tonn" ting & tang likeså. Skrivepulten har flyttet inn her. Diverse nye "bilder" på veggene.


Noe rødt er beholdt som tema. Men har prøvd å minske så mye som mulig. Satte i gang symaskinen, i den optimistiske tro å skulle sy "ørti" nye svarte putetrekk. Fikk ferdig en pute, så knakk symaskin- nålen faktisk. Og ny nål hadde jeg ikke. Ja ja, når Ferdinand fikk se den ene sorte puta som mora hadde sydd, i senga da han kom hjem, utbrøt han høyt at det var han veldig stolt over at mor hadde klart å få til:-) Så "ørti" nye svarte puter var jo kun en foventning mor selv hadde satt seg.



Denne store treplata var egentlig tiltenkt annen bruk, men vi fant ut at den egnet seg godt som et stort bilde inne på soverommet (for å dekke noe stygge huller i gipsplatene spesielt)- med Ferdinand`s eget ordtak på:-)



DDE signerte denne når han var på konsert 5 år gammel. En opplevelse han fortsatt husker:-) Og et minne vi må ta vare på.


Stæsj

Stua: her har alt byttet plass. "Nye"møbler, enten kjøpt eller hjemmesnekret (fint med snekker i hus, som i tillegg har gode ideer). Gitar- "parken" har flyttet inn her, og snekkeren ordnet med ny rack der mikseren fikk plass, samt at det ble innkjøpt ny forsterker som også har fått plassen sin i denne. Nye "bilder" og stæsj. Vasene/krukkene F fikk tak i på loppemarkedet, har selvsagt fått nytt liv med blomster i seg. Malerkosten har også svingt seg noe.




Nytt uttrykk i sort/hvitt.




Ny TV- benk løsning. Vegghengt sådan, gjør at gulvplassen beholdes.Nå skjules endelig alle ledninger, som det blir en del av med alskens spillmaskiner, lys osv.


Stæsj og minner.


Har hatt mye moro med Olsenbanden Jr. Utsagnet: Norsk Rikskringknasking er hentet fra Olsenbanden på Rocker`n. Tenkte det kunne passe som dekor over tvèn. Bokstaver og spraylakk kjøpt på Panduro. Bokstaver festet med to- sidig teip. Maling er Jotun Sense matt svart. Går fint an å skrive med kritt på denne, så det ble en kombinasjon.



Studio Ferdinand. Gullplate for første SP er på plass:-)


Miks i vei.


Her kommer en "etternøler":
I forrige uke dro vi på Ahlens, slik at F fikk kjøpt denne etterlengtede stolen. Bladde opp sparte kronasjer:-) Passet utmerket!! Den hvite vi kjøpte, som står i stua på de andre bildene, ble forflyttet til skrivebordsstol.



En god slutt starter ofte med en god start- Ferdinand

3. apr. 2012

Hønsihus

Som til jul, drar jeg ikke fram all verdens stæsj til påske heller. Men å huse en høne tåler jeg.
En kollega av meg lager mye fint av glass, og når jeg fikk se hennes hønekolleksjon
måtte jeg slå til:-) Fargen gjorde seg ekstra godt i det herlige dagslyset og solgløttet.
Men som meg, ser den ut til å undres over all denne snøen:-)
Ta en titt på facebook- siden til Astrid`s glass:
http://www.facebook.com/#!/pages/Astrids-glass/320944953617






En høne i hus, tåler til og med pus
Ranja Røverdatter

2. apr. 2012

Påskeprosjekt "The boy is out of town"

Det kribler litt i magen av påskeprosjektet 2012. Ferdinand er på besøk hos pappan sin, og når katten er borte..osv.. Ikke for det- han har uttrykkelig sagt at han ønsker seg en liten oppgradering på rommet (ene), og vi har "fisket" litt sånn at vi vet noenlunde hva han har i tankene. Han sier det er alt for mye rødt. For jentete.... Hvis noen lurer på hvordan det ser ut før oppussing, ta en titt på innlegget: http://ranjaroverdatter.blogspot.com/2011/10/boy-s-are-back-in-town.html fra i fjor.Vi må altså redusere mengde rødt stæsj! Svart, hvitt, grønt er godkjente farger (men noe rødt "krydder" blir værende igjen). Planen er grei, innkjøp av stæsj er utført- og i kveld starter aksjon maling. Gleder meg! Følg med mot slutten av denne uka- så er vi vel i mål:-) Tror nok det blir helt ok for han å komme hjem fra påskeferie på søndag!

Her har det kommet ca. 20 cm med snø, et aldri så lite sjokk det når legemet har gått inn i vår- modus.... Tok meg selv i å sitte og sikle på 1 ukers turer til Mallorca i starten av mai, sånn hyppig ila helgen... Har hverken råd eller anledning, så det blir jo egentlig mest tortur.
Om 1 mnd da...kan jeg forvente en snøfri hage? Ja? Ok, jeg skal holde ut!

Ønsker alle en superfin påske, med innevær og prosjekter, eller finvær og grilling i fjæra/glade skiturer. Alt ettersom:-)



Det er nytteløst å sende armeer mot ideer.