5. jun. 2012

Luxembourg calling II

Dag 2 av marsjen i Diekirch foregikk i non stop regnvær. Men pga god temperatur og en for anledningen innkjøpt paraply, ble det faktisk nok en strålende 20 kilometer. Trodde egentlig ikke føttene ville bli med på det, når jeg stampet meg ut av sengen på morgenen. Men det gikk bra, og en god klapp på skulderen og et par- tre Diekirch øl ble belønningen i målområdet. Samt medalje da:-) Min første IML! Oppholdet ble suverent både sosialt og marsj- messig. Har truffet hyggelige mennesker fra hele verden, og også menget oss med forsvarssjefen i  landet samt borgermesteren i byen:-)
Må nevne hotellet vi bodde på- Hotel Leweck- kan trygt anbefales og det sies at det er det beste hotellet i hele Luxembourg. ligger 10 minutter utenfor Diekirch. Bussforbindelse flere ganger om dagen (1,5 Euro pr. person).Se: http://www.sporthotel.lu/.
Siste dag dro vi inn til Luxembourg City, hadde god tid før flyretur Norge (btw: du kan også fly t/r Frankfurt, og ha leiebil videre- kan bli noe rimeligere totalt sett). Her var det mer hektisk enn i Diekirch og omegn! Byen har ca. 90000 innbyggere, har flott arkitektur, skjønne parkområder,butikker og restauranter all mass.
 Landets sentrale plassering i Europa har gjennom tidene vært av stor interesse for herskerne i nabolandene. Dette fikk på 1600-tallet luxemburgerne til å konstruere et veldig katakombesystem, det såkalte Kassematte-komplekset, som i dag er på Unescos liste over verdens kulturarv (kilde: Wikipedia).
Fra Diekirch til Luxembourg City tok vi tog, og det kostet kun 1,5 Euro pr. person, hvilket vil si ca. 12 kr. Og det samme kostet bussbilletten fra byen og ut til flyplassen. Skal du reise hit, anbefaler jeg å sjekke ut den lokale infrastrukturen istedenfor å ta taxi- som er veldig dyrt til sammenligning (fra flyplassen til Diekirch betalte vi 45 ganger så mye som tog/buss kostet..).
Men å ta en tur til Luxembourg? Ja, det synes jeg du skal gjøre!

Her følger noen bilder fra kassematte- komplekset, veldig spesielt og vakkert!
Den høye myndighet holdt opprinnelig til i denne bygning, EU`s forløper. 

Fra jernbanestasjonen.

Jeg reiser aldri uten dagboken min. Man bør alltid ha noe sensasjonelt å lese på toget.
Oscar Wilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivelig at du var innom, legg gjerne igjen en hilsen før du går:-)
Velkommen tilbake!