2. jun. 2012

Luxembourg calling I

"Luxembourg calling. First we must say that your show has been fantastic and you look amazing! Our voting is: Norway 2 points, Norvege deux...." Ok, ja innrømmer at mitt bekjentskap til Luxembourg fram til nå har begrenset seg til..Grand Prix..
Hva bringer meg så hit? Jo- Marche de l`Armee, en to- dagers turmarsj i og utenfor byen Diekirch. Mere info er nødvendig: Sagamarsen er en to- dagers turmarsj som foregår i Verdal siste helg i august hvert år. Marsjen er med i IML Walking Association (en marsj fra hvert land), og medlemmene møtes en gang hvert år på ulike steder rundt om i verden. Denne gangen i Luxembourg.
I dag har vi lagt bak oss 20 km- og det samme skal vi gjøre i morgen.
Det er nydelig her, veldig landlig, frodig og velholdt. Luxembourg er en av de minste nasjonene i Europa, og har ca. 600000 innbyggere. Det er rangert som land nr. 178 på listen over verdens stater etter areal. Landets areal er på ca. 2 586 km². Det grenser til Belgia i vest, til Tyskland i øst og til Frankrike i sør. Det tales tre språk, tysk og fransk samt det lokale luxembourgsk.
Hvordan kommer man seg hit: KLM til Amsterdam og deretter KLM til Luxembourg. Totalt 2 1/2 times flytur.
Diekirch hvor vi holder til nå, ligger nordøst i landet og har ca.6000 innbygggere. Veldig hyggelig liten småby, med trange sjarmerende gater, fortauskafeer, restauranter- og byen har også har sitt eget øl- Diekirch- smaker godt:-).
(kilde: visitluxembourg.lu)

Her følger noen stemningsbilder fra dagen:

Jeg gikk en tur på stien og søkte skogens ro.
Viltvoksende valmuer- me like!
Idyll

Siste etappe gjennom Diekirch`s trange gater.
Skål! En velfortjent øl etter 20 km hurtig gange- fordi jeg fortjener det!

Den reisende ser det han ser, turdeltakeren ser det man viser ham.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivelig at du var innom, legg gjerne igjen en hilsen før du går:-)
Velkommen tilbake!