3. aug. 2012

Mormorvisitt i vakre Fevåg

Fevåg- en perle blant flere- på Fosen i Sør- Trøndelag. Her bor mormor. Og det har hun gjort siden hun var 16 år, da hun kom til bygda fra Mølnbukt, pga jobb. Bodde i starten på et lite rom i 2. etasje på en større enebolig ved havna. Så møtte hun morfar....Og her vokste da min mamma opp.

Fevåg er ei lita bygd i Rissa Kommune. Bygda ligger ca. 15 minutter fra Rissa sentrum, mellom Hasselvika, Selnes og Sørfjorden, og har ca. 250 innbyggere, samvirkelag og båthavn (kilde: Wikipedia). Ved havna er det en liten pub: Redningsvesten Pub. Mange har hytte/feriehus i Fevåg, og om sommeren yrer det litt mer enn ellers i året.

Råkvåg ligger bare 30 km unna, og er et godt besøkt sted sommers tid- mange kommer sjøveien for en dagstur, men veldig mange har hytter og feriehus her. Tettstedet har 257 innbyggere (pr. 2011), og er omtalt i boka "Vakrest i landet" utgitt for Norges Turistråd (nåværende Innovasjon Norge) i 1991, som et av Norges 20 best bevarte tettsteder (kilde: Wikipedia). Her vokste pappa opp, og farmor og farfar drev bakeri her.

Så da vet dere hvor mine aner kommer fra. Vakre Fosen-------verdt et besøk? Definitivt!! :-)

Her et utvalg bilder fra sightseeing vi hadde på en nylig visitt i Fevåg:

Familien er hjertets fedreland.
Mazzini Giuseppe

1 kommentar:

  1. Det neste nederste bildet, det med det røde sjøhuset alene, rører ved noe. Liker også de to med nærbilder av strå ... breddebildet særlig :-)

    SvarSlett

Trivelig at du var innom, legg gjerne igjen en hilsen før du går:-)
Velkommen tilbake!