17. feb. 2012

Holmenkollen Park Hotel Rica

Med en beliggenhet 350 meter over Oslo sentrum, har hotellet en unik utsikt over byen og fjorden.
Hotellets eldste del fra 1894 er en arkitektonisk severdighet og huser den førsteklasses restauranten «De Fem Stuer», salonger og selskaps- og møtelokaler – alle oppkalt etter store norske personligheter. Konferanseavdelingen tar profesjonelt hånd om inntil 750 delegater og har totalt 38 ulike møte og konferanserom.
Hotellet omgis av frisk luft, fred og ro og ligger side om side med Holmenkollen Ski Arena og Nordmarka (kilde: https://www.rica.no/hoteller/norge/ost-norge/oslo/holmenkollen-park-hotel-rica/).

Det er et imponerende hotell, og for en eventyrlig utsikt når tåka er fraværende. Men det som imponerer meg nesten aller mest, er det de beskriver som godt utstyrt treningssenter. For det er virkelig! godt utstyrt, og ikke minst delikat innredet. Det var en fryd med en løpetur der kl. 7 i dag morges. Hotellet har også et fantastisk spa, som jeg fikk stifte bittelitt bekjentskap med ila oppholdet. Begge deler befinner seg i hotellets underetasje og kan egentlig beskrives som hotellets skattkammer.

Transport: du kan for all del ta en taxi, men med litt kø kommer du fort opp i 20-30 min kjøretur og 500-600 kr. Et godt alternativ er å ta t- banen (30 kr.)- hopp på linje 1 som går vestover fra Ellingsrudåsen, etter ca. 20 min er du på Holmenkollen stasjon. Herifra er det en kort spasertur opp til hotellet (ca. 10 min med tung bagasje)- riktignok en bratt oppstigning- men vi har da vel alle godt av litt trim og frisk luft:-)? Da er det ekstra godt å komme på rommet etterpå, slenge seg på senga, kanskje "robbe" minibaren, slå på tvèn- og lade batteriene til hva nå enn oppholdets formål er.
Absolutt et meget godt hotellalternativ neste gang du er i Oslo. Her bor du som en prinsesse på eventyrslottet, med fasiliteter all mass:-)Flott utsikt over Oslo!

"Alle kan ikke bo i byen"- Norsk ordtak

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivelig at du var innom, legg gjerne igjen en hilsen før du går:-)
Velkommen tilbake!