19. sep. 2011

Hus treng folk, og folk treng hus

"Hus treng folk, og folk treng hus"- synger Ola Bremnes. Var på Hamar for to somre siden, og kom såvidt innom Prøysen- festivalen på en bil- sightseeing vi hadde. Bremnes- søskenene hadde konsert ved Prøysen- huset, og akkurat da vi parkerte utenfor, spilte de denne sangen- som er nydelig (heter "Folk i husan")!
Min samboer har eget firma "Huspleier" og noe av denne teksten ga inspirasjon i konseptutviklingen.

Her er huset vårt sett utenfra. Ganske lite i grunnen men stort nok både når vinduer skal vaskes, og når vegger skal males:-)Tomta er på knappe 500 kvm, men stor nok i grunnen når plena skal klippes og bed/plen skal ha vann på tørre dager:-) Da er den jo til og med stor nok til fotballbane og til arena når Nerf- våpnene tas fram og det er innbitt kompis- kamp:-)

Huset ble bygget i 2006, så det er foholdsvis nytt. Vi kom sent inn i prosessen, og kjøpte "ferdig" vare, men har jobbet med å gjøre det til vårt eget. Ny farge ble det, og hage var det ikke slik at den måtte formes fra starten. Uteplassen er også rammet inn, slik at vi slipper å sitte i syninga til alle som går forbi. Gjerdet ordnet vi heldigvis av solid materiale, da en hardtsparkende fotballgutt har brukt den til "medspiller" og mål. Da vi tok over huset var det carport med bod inn mot huset. Vi gjorde om dette slik at vi fikk garasje og svalgang mellom garasje og husvegg. I svalgangen er det en benk, som er den aller beste skyggeplass på varme dager:-)

"Murstein og mørtel skaper et hus, men det er folkene i det som skaper et hjem" Irsk ordtak (noe omgjort)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Trivelig at du var innom, legg gjerne igjen en hilsen før du går:-)
Velkommen tilbake!